Haliç Üniversitesi Kütüphanesi; nitelik açısından zengin koleksiyonu ile kullanıcılarımıza en iyi hizmeti sunmak adına ilk olarak 1998 yılında Mecidiyeköy (Merkez) binasında hizmet vermeye başlamıştır. Zamanla yeni fakültelerin açılması ve yeni binaların inşaları ile Fındıkzade (2003), Şişhane (2004), Kâğıthane (2013) yerleşkelerinde de şube kütüphaneler kurulmuştur. Bu yerleşkelerin farklı tarihlerde kapatılması ile 2021 Ocak ayından itibaren sadece Sütlüce yerleşkesinde kütüphane hizmetleri verilmektedir.
“Kütüphane, Üniversitenin Kalbidir!” felsefesi ile yola çıkan kütüphanemiz; Sütlüce yerleşkesi C blok giriş ve -1. katında, üniversitemizin ritmine uzun vadede ayak uydurabilecek düzeyde modern bir mekânda faaliyetini sürdürmektedir.
Kütüphanemiz; koleksiyonu ve bilgi hizmetleri sayesinde, üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, kullanıcılarımızın tür türlü akademik program ve bilimsel araştırmalarından doğan bilgi ihtiyaçlarını karşılamak ve bütün Haliç Üniversitesi ailesi yanında çevre halkın bilgi donanımının artmasına da katkıda bulunmak amacıyla görev yapmaktadır.
Sistemli ve sürekli bir gelişme sürecini benimseyen kütüphanemiz, 55 binin üzerinde basılı kitap sayısı ve çeşitli formattaki bilgi kaynakları ile üniversitemizin çağdaş ve öğrenci odaklı eğitim sürecinin etkin destekçisi olarak hizmetlerini sürdürmektedir. Genel olarak kütüphanemizde basılı ve online 375 binin üzerinde kaynağa erişim mümkündür. E-kaynakların 250 bin civarı e-kitap; 68.949 adeti e-dergi, rapor, konferans metinleri, tez vb. kaynaklardır. Basılı dergi ve çeşitli gazete abonelikleri yanı sıra görsel-işitsel çalışma salonunda kullanılmak üzere müzik koleksiyonu bulunmaktadır.
Kütüphanemizde, tüm bilgi kaynakları bilimsel mesleki standart sistemlere dayalı olarak kataloglanmakta ve sınıflandırılmaktadır. Kataloglama hizmetlerimizde, Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları 2 (Anglo American Cataloguing Rules 2), Sınıflama hizmetlerimizde de; LC Sınıflama Sistemi (Library of Congress Classification ) kullanılmaktadır. Ayrıca; ödünç verme, güncel bilgi duyurusu, kablosuz internet, kütüphane oryantasyon programları, veritabanı kullanıcı eğitimleri, makale temini vb. okuyucu hizmetleri verilmektedir.
Haliç Üniversitesi Kütüphanesinin TÜBİTAK-EKUAL, ANKOS ve KİTS’e kurumsal üyeliği bulunmaktadır.
Kütüphanemiz; hizmetinde bulunduğu üniversitenin, gereksinim duyduğu her türlü bilgiyi, ne tür bir kaynakta yer alırsa alsın sağlamakla, düzenlemekle ve bunlardan yararlanılması için öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve diğer araştırmacılara hizmetler vermekle yükümlü olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürmektedir.